клас - це сім'я

клас - це сім'я
Наше майбутнє у наших руках!

вівторок, 13 грудня 2016 р.

Жест мій — ворог мій?


Друже! Якщо Ти любиш подорожувати, Тобі конче необхідно знати особливості поведінки у різних країнах. Те, що в одній державі сприймається абсолютно нормально, в іншій може викликати справжній фурор. Сьогодні ми поговоримо про мову жестів закордоном. Запевняю, Тебе чекає багато цікавого.
 1. Якщо Ти раптом завітаєш в Аргентину, нізащо не клади руки в кишені. Там це вважають непристойним.
2. Цікаво,що в Болгарії, Туреччині та Греції повороти голови вліво-вправо означають «Так», тоді коли в Україні цей жест розуміють як «Ні».
3. Опинившись на Близькому Сході, або в країнах Західної Африки, не показуй новим знайомим великий палець, піднятий до гори. В нас такий жест означає «все добре», а там — непристойні наміри. Австралійці, американці та англійці використовують його, щоб спіймати попутку, дати зрозуміти, що «все класно», або щоб облаяти співрозмовника (коли палець показують раптово і різко).
4. Привселюдно підтягнути ремінь в Японії означає початок «харакірі». Греки ж таким жестом закликають набридливу людину замовкнути.
5. До речі, в Греції є ще один цікавий жест, точніше незвичайним є його значення. Уяви собі, що Ти від душі пообідав у грецькому ресторані. Нізащо не виставляй руку долонею вперед, мовляв досить, наївся. Цей жест означає «Ти мене дратуєш!» або «Я занурив би Тебе головою в…» Нічого дивного, жест виник ще в часи, коли впійманих злочинців, обмазаних фекаліями або вугіллям, возили вулицями.
6. Скрутивши пальці бубликом, показуючи бразильцю, що «все ОК», можна нарватися на неприємності. У Бразилії такийжест вважають непристойним. Не заздрю Тобі, і якщо Ти покажеш цей жест у Латинській Америці, Франції та Бельгії. В такому разі Ти обізвеш співрозмовника нікчемою.
7. І на останок ще один дивовижний жест. В Україні крутити пальцем біля скроні означає показати безглуздість якоїсь ідеї, голландці, навпаки, показують таким жестом неабиякий розум. Аргентинці ж так можуть покликати Тебе до телефону. А якщо Ти побачиш жителя Перу, що приклав вказівний палець до скроні, не сумнівайся: він думає.
Тож аби закордоном не потрапити в халепу, уважно вивчай мову жестів країни, до якої їдеш.

Немає коментарів:

Дописати коментар